In onze branche, de afbouwsector, krijgen wij te maken met afnemers vanuit verschillende hoeken. Deze betreffen zowel de particuliere markt als de aannemersmarkt. In dit kader begint de bouw dan ook met; 'bouwen aan de vorming van een hecht team'. Wij doen dit sinds jaar en dag door goed te luisteren, te overleggen en op locatie te kijken naar de bouwwerkzaamheden. Naast de opdrachten van particulieren, werken wij regelmatig samen met een breed aantal gerenommeerde aannemers en vastgoedbeheerders.
Tevens vinden wij het belangrijk om naar de klant toe verschillende vormen van garantie te verlenen. Dit is bedoeld om ons vakwerk te kunnen waarborgen zowel naar onze particuliere klanten als naar de verschillende aannemers, waar wij onze projecten van krijgen. Als klant heeft u daarmee de zekerheid dat u in zee gaat met een bedrijf dat voldoet aan alle kwaliteitsnormen en garantiebepalingen, die regelmatig gecontroleerd worden. In dit kader worden wij ondersteund door de volgende organisaties:
- NOA [ Nederlandse Ondernemingvereniging Afbouwbedrijven ]
- Bedrijfschap Afbouw
- VCA [ Veiligheids Checklist Aannemers ]
Al onze mensen zijn VCA gecertificeerd. Wij willen hiermee een betere bewustwording omtrent VGWM-aspecten [Veiligheid, Gezondheid, Welzijn, Milieu] bij ons team bewerkstelligen. Daarbij stellen opdrachtgevers dit steeds vaker aan de orde, om ziekte en ongevallen gerelateerd aan risicovolle werkzaamheden te beheersen.
Maar waar staat VCA eigenlijk voor?
VGM Cheklist Aannemers
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu [VGM] Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken, en het aantal ongevallen te verminderen. In feite is VCA veel meer dan een checklist. Het is een veelzijdig programma waarmee dienstverlenende bedrijven worden getoetst en gecertificeert op hun VGM-beheerssysteem.
Voor wie?
VCA-certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met een verhoogd risico, in een risicovolle omgeving. Vaak gaat het om constructie- of onderhoudswerkzaamheden op bouwterreinen, in fabrieken en werkplaatsen en bij installaties. VCA-certificatie wordt veel gevraagd in de volgende branches:
- Electrotechniek en procesbesturing
- Bouwkunde
- Werktuigbouwkunde
- Civiele techniek
- Overige technische diensten zoals, isolatie, steigerbouw, industrieel reinigen, stralen/conserveren/schilderen, transport, inspectie enz.
Certificaten van onze medewerkers:
- B-VCA Met dit basis VCA-certificaat kan aangetoond worden dat de monteurs basiskennis bezitten van Veiligheid, Gezondheid en Milieu zoals die gesteld is door de VCA.
- VOL-VCA Dit certificaat is voor operationeel leidinggevenden die voor een aannemer of bouwbedrijf werken.
- BHV De Bedrijfs Hulp Verlening is verantwoordelijk voor het verlenen van hulpverlening bij ongevallen, en de uitvoer van het bedrijfsnoodplan bij calamiteiten.
Stichting Samenwerken Voor Veiligheid:
Het VCA-systeem is ondergebracht bij de onafhankelijke Stichting Samenwerken Voor Veiligheid [SSVV]. Het Centraal College van Deskundigen VCA verzorgt het beheer en de verdere ontwikkeling van het VCA-schema. Het VCA-schema valt onder accreditatie van de Raad voor Accreditatie [RvA]. De certificatie-instellingen die de VCA-audits uitvoeren zijn door de RvA geaccrediteerd.